X

Nonsense is serious business

ontdek je mogelijkheden 13 - 20 augustus 2016 vanaf €655

Wat ga je beleven?

Tijdens deze verrassende en creatieve week in de Oostenrijkse bergen treed je uit je comfortzone, en doe je dingen waarvan je misschien denkt dat je ze niet kunt. Door te handelen buiten je comfortzone, ontdek je delen van jezelf die nieuw zijn; lekker verfrissend en magic! In het prachtige Raurisertal volg je een mooi en veelzijdig weekprogramma: dagelijkse improvisatieworkshops, iedere ochtend afwisselend een yogales of lachyoga-workshop (bekijk dit filmpje voor meer informatie!) , korte meditaties en veel creativiteit.

Waarom zou je meegaan?

  • Je krijgt inspiratie door verschillende grensverleggende workshops
  • Je ontdekt je wensen en verlangens, en de mogelijkheden die je hebt om ze in vervulling te brengen
  • Je doet nieuwe contacten op
  • Je leert opbouwend te reageren op onverwachte dingen
  • Je leert jezelf te presenteren
  • Gezellige avonden/diners

                 Ervaring is niet nodig! Dus ga je mee?!                            

 

 

 

 

 

 

 

De nadruk ligt vooral op het plezier, en op de effectiviteit die ontstaat wanneer je durft te improviseren. Dat improviseren ga je dan ook dagelijks 'trainen' met de improvisatieworkshops. Improviseren is een manier om te oefenen hoe je situaties kunt loslaten, door ze eerst helemaal te accepteren en daarin mee te veren. Het leert je aanvaarden wat er gebeurt, en vervolgens spontaan te anticiperen; of je iets nou wel wilt, niet wilt, of (nog) niet weet of je het wilt!

Ook oefen je dit door volop mee te doen aan de creatieve workshops die we je aanbieden, zoals onder andere tekenen, mopperen en schrijven! Al deze activiteiten worden met een serieuze knipoog benaderd, en je gaat ervaren hoe 'gewoon meedoen en niet te veel nadenken' effect kan hebben op jou, je omgeving en je werkzaamheden. Ervaring is niet nodig; een open houding daarentegen kan het erg leuk maken!

Er staan een boel activiteiten op het programma, en verder gaan we vooral lekker eten en drinken, van de natuur genieten, nieuwe mensen ontmoeten en plezier hebben. In de vrije uurtjes kun je alleen of met anderen samen lekker wandelen en fietsen in de wunderschöne omgeving van het Raurisertal!

Het Raurisertal in het Salzburgerland

Het Raurisertal, in het Salzburgerland, is een prachtig dal met stromende beekjes, omringd door hoge bergen. Het Raurisertal splitst zich in het Seidelwinkltal en de weg naar het natuurgebied Kolm Saigurn. Aan het einde aangekomen loopt het asfalt over in enkel nog prachtige wandelpaden. Het dal is nog niet ontdekt door massatoerisme. Deze twee dingen samen maken dat het dal nog rustig is, en prachtig ongerept. Het knusse plaatsje Rauris is het middelpunt van het dal; een authentiek plaatsje met vriendelijke mensen!

Wandelen en fietsen

Het Raurisertal is onderdeel van het natuurgebied Hohe Tauren. Er is bijna 300 kilometer aan wandelpaden te vinden en uitdagende fiets- en moutainbikeroutes. Dit prachtige gebied kun je zelf of onder begeleiding ontdekken. Via AlpenAnders kun je in het dorp een fiets huren tegen een leuke korting.

Bereikbaarheid

Rauris ligt zo’n 1000 kilometer van Utrecht en is heel goed bereikbaar met de auto. Op 15 minuten rijden van Rauris ligt het treinstation Taxenbach, waar je vanuit Nederland met de trein goed kunt komen. Vanaf Taxenbach gaat een bus naar Rauris, maar wij komen je graag halen op gezette tijden! Het dichtstbijzijnde vliegveld is Salzburg op 85 kilometer afstand, alleen in de zomer wordt er vanuit Nederland niet op Salzburg gevlogen. Kijk bij reisinformatie voor de details voor de aangeboden reismogelijkheden op 12,13 en 20 augustus.

De trainers
LIM jongeren incl logoBente GetTheLaughFlow2
Het programma wordt verzorgd door trainers Sandra Weijman en Bente Adriaens. Sandra is opgeleid tot docent omgangskunde, en houdt ervan om verschillende dingen te doen. Ze leidt haar leven graag op een toegewijde, spontane en intuïtieve manier. Momenteel werkt ze als auteur, kunstenaar en yogadocent.

Bente is een ondernemer die met veel ideeën rondloopt en het liefst in alles een mogelijkheid en kans ziet. Inmiddels focust ze zich onder andere op improviseren, lachen en mopperen. Ze verzorgt workshops en trainingen bij bedrijven van 5 tot 500 personen. De rode lijn in het werk van Bente is het belang van nonsense, ook op het werk. Vanuit deskundigheid, een warm hart én met veel humor en plezier bieden Bente en Sandra samen deze verrassende, creatieve en gezellige week in de bergen aan!

Indicatie van het programma
De eerste workshop start rond 09.30 uur. Tussen 11.00-12.00 en 15.00-18.00 uur zijn er geen workshops gepland (op deze tijden zijn ook de winkels in Rauris geopend).

08.00 - 09.00 wake-up buffet met yoghurt, fruit, koffie/thee
09.15 - 10.30 yoga / lachyoga (om de dag)
10.30 - 11.30 brunch buffet
12.00 - 15.00 dagelijks wisselende creatieve workshops (van 2 a 3 uur incl. pauze)
15.00 - 17.45 vrije invulling
17.45 - 18.45 improvisatie workshop
18.45 - 19.30 borrel
19.30 - 21.15 diner
21.15 - tot laat, vrije tijd, avondwandeling etc.

Waar, wanneer en wat kost het?

De week wordt aangeboden in het Raurisertal, en je verblijft in de prachtige Oostenrijkse accommodatie Standlgut. Aankomst is op zaterdag 13 augustus vanaf 15.00 uur, vertrek is op zaterdag 20 augustus 2016 voor 10 uur.
De prijzen zijn v.a. 655 euro. De prijs die je betaalt is afhankelijk van je boeking, omdat er verschillende kamers worden aangeboden. Voor verdere informatie verwijzen wij je graag door naar de praktische informatie. Daarin vind je ook de verschillende verblijfs- en reismogelijkheden.

Wie ben jij?
Je vind het leuk om nieuwe mogelijkheden in en rondom jezelf te ontdekken. Het liefste doe je dit op een luchtige, creatieve wijze en samen met gelijkgestemden.

Button klikhierButton klikhier prak info Button klikhier programma

Foto's

Contact

Via onderstaand formulier kunt u ons een bericht sturen

Informatie & Samenwerken

Wil je meer informatie over de themaweken van Alpen Anders en hoe Alpen Anders je kan helpen bij het organiseren van je eigen week? Heb je interesse in één van de themaweken en wil je meer informatie? Wij komen graag met jou in contact. Laat hieronder een berichtje achter.